Bakal Pelanggan di Labuan

Saya menerima panggilan dari sahabat seperjuangan untuk memulakan langkah pertamanya menyimpan emas memandangkan wang lebihan setiap bulan kini telah mampu dimiliki setelah berehat dari dunia Oilfield melebihi 6 bulan !

Permasalahnya, beliau menetap di Wilayah Persekutuan Labuan.

Jujurnya itu bukanlah sesuatu yang merumitkan kerana Public Gold juga mempunyai cawangan di Malaysia Timur. Cawangan yang berdekatan dengannya ialah di Kota-Kinabalu, Sabah. Pada masa yang sama, sebagai pelanggan yang sah, beliau juga boleh berurusan dengan mana-mana Cawangan Public Gold yang berdekatan.

Pilihan terbaik untuk beliau adalah dengan membuka Akaun Gold Accumulation Program (GAP) yang mana melaluinya Sahabat saya ini boleh:

  • Mendapatkan harga termurah di pasaran
  • Membeli dan Menjual Emas pada bila-bila masa melalui Online
  • Mengeluarkan Emas Fizikal dari GAP juga pada bila-bila masa di mana-mana cawangan Public Gold di seluruh Malaysia, Singapura dan Indonesia
  • Tiadanya kos simpanan sepenuhnya
  • Dan pastinya ianya patuh shariah

Pengalaman mematangkan fikiran dan dunia kini telah terlalu banyak berubah. Setinggi mana sekalipun pendapatan bulanan kita, jika mata masih tertutup malah hati menjadi Raja akan pasti tidak akan kita mampu menghadapi saat-saat sukar dalam kehidupan.

Buat yang masih beringat dan yang baru terbuka hati, rancang dan simpanlah sesuatu yang berharga sebagai bekalan hari mendatang. Emas adalah “Aset Mahal” yang sangat mampu milik sepenuhnya. Rebutlah peluang keemasan sementara harga “Sang Emas” masih di paras terendah sebelum ngaumannya membuatkan anda gentar untuk menaklukinya.

Emas tidak menjanjikan kita menjadi seorang hartawan namun, setidaknya ia mampu menyelamatkan kekayaan anda dari sebarang kesulitan mahupun bencana yang tidak diduga

EAST MALAYSIA – Address

Waktu perniagaan di semua cawangan Public Gold;

  • Isnin hingga Jumaat – 9.00am ~ 6.00pm
  • Sabtu – 9.00 am 1.00 pm (Minggu Pertama & Ketiga)
  • Ahad dan Cuti Umum – Tutup

Kuching, Sarawak
Lot 456 & 457, 3rd Floor,
Al-Idrus Commercial Centre, Jalan Satok,
93400 Kuching, Sarawak
Tel: 082-259916 , Fax: 082-253916

Kota Kinabalu, Sabah
Lot No. 19, Block B-10,
Corner Lot, 1st & 2nd Floor,
Lorong Plaza Permai 1, Along Jalan Sulaman,
Kota Kinabalu, Sabah
Tel: 088-447916 , Fax: 088-485835

WhatsApp Image 2017-09-14 at 12.17.47 PM
Gambar kenangan di Jetty Asian Supply Base Labuan ini diambil sebelum berangkat ke salah satu lokasi Petronas Carigali. Pengalaman selama 6 tahun bertugas di Sabah dan Sarawak merupakan suatu memori yang teramat unik dapat saya lakarkan sepanjang hidup. Buat teman-teman seperjuangan, anda adalah sahabat, guru malah keluarga buat saya. Walau di mana kalian berada, semoga Allah SWT terus memberikan rahmat serta perlindunganNya setiap masa.

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s