Akaun GAP – Untuk Si Anak

21192293_680651725392672_5535058344933061838_n.jpg

Tidak dinafikan apabila ‘Permaisuri Hati’ telah disahkan hamil, pelbagai rancangan juga persediaan dilakukan demi memastikan Si Anak itu berada dalam kondisi terbaik seperti yang harapkan.

Dan lahirnya putera/puteri pengikat kasih, secara automatiknya kita sebagai IbuBapa memikirkan apa yang perlu dilaksanakan agar Si Anak nanti mendapat pengajian juga kehidupan terbaik demi masa depan yang gemilang.

Namun, apakah usaha yang telah kita laksanakan untuk merealisasikan impian ini ? Pada masa yang sama, adakah Si Anak ini juga telah dididik sejak kecil akan menjadi seorang penyimpan ?

Maaf saya katakan bahawa secara logik, ada kalanya kita mampu membelanjakan wang melebihi RM100 untuk sesuatu yang tidak dianggap sebagai keperluan tanpa berfikir banyak kali. Tetapi, dengan nilai yang sama demi pendidikan Sang Anak kita menjadi terlalu cerewet sedangkan nilai itu boleh dijadikan sebagai pelaburan untuk memastikan Sang Anak ini mendapat taraf pendidikan yang terbaik di masa hadapan.

Buat pengetahuan Anda sekalian, kini melalui Akaun Gold Accumulation Program (GAP) setiap anak yang berusia di bawah 18 tahun juga boleh menyertainya secara gabungan bersama Ibu Bapa dan ianya juga serendah RM100 atau 1gram.

Bagi tujuan ini, Ibu atau Bapa menjadi pemegang amanah dan hanya mereka sahaja yang dibenarkan mengeluarkan Emas Fizikal atau menjualkannya semula kepada Public Gold.

Kelebihan Akaun GAP untuk Anak ini antaranya

 • Mudah menukarkan wang fiat ke dalam bentuk Aset mampu milik walaupun hanya mempunyai budget yang sangat kecil
 • Akaun ini berbentuk tabungan sepenuhnya. Jika mempunyai budget yang lebih, sebagai IbuBapa kalian dipersilakan untuk menambah kan simpanan
 • Bagi mereka yang takut akan risiko kehilangan Emas, akaun ini adalah salah satu alternatif terbaik kerana Public Gold sudah menyediakan khidmat simpanan ini secara percuma
 • IbuBapa mampu menjaga amanah wang tunai yang diperolehi oleh Si Anak hasil dari pemberian oleh sesiapa sahaja dari tersalah guna begitu sahaja tanpa disedari

Tiada yang mustahil untuk kita sebagai IbuBapa laksanakan sesuatu yang terbaik untuk masa hadapan Si Anak asalkan kita yakin dan berusaha ke arah itu. Biar berdikit, sampainya di suatu masa nanti ianya pasti menggunung jua yang akhirnya kalian pasti bangga dan bersyukur atas apa yang kalian lakukan puluhan tahun yang lalu demi kebahagian dan kejayaan Si Anak.

Buat anda yang berhajat untuk membuka akaun GAP untuk anak ini, sila ikuti langkah di bawah;

Bank in Duit

 • Bank in duit ke akaun Public Gold mengikut harga per gram di www.publicgold.com.my
 • Bank: Public Bank Berhad
  Account Name: Public Gold Marketing Sdn Bhd
  Account No: 3167-52-0833
  Swift Code No: PBBEMYKL
 • Bank: Maybank Berhad
  Account Name: Public Gold Marketing Sdn Bhd
  Account No: 5571-3923-8048
  Swift Code No: MBBEMYKL

(Harga disemak sehari sekali pada jam 12.00 mlm)

Emailkan Slip Bayaran / Screenshot / Transfer Receipt

NOTE‬: Bagi pembayaran GAP melalui Cash Deposit Machine anda pasti akan mengalami kesukaran untuk membuat pindahan wang kerana machine CDM hanya membenarkan bayaran dengan gandaan RM 10. Sekiranya bayaran anda terlebih, pihak kami tidak dapat mengembalikan wang bakinya melainkan anda membeli Emas dengan kaedah minimum RM 100 dan gandaan RM 50 selepas itu.

Emailkan Butiran Diri Seperti di Bawah

 1. Nama Penuh Anak
 2. Nama Penuh Ibu/Bapa
 3. No Kad Pengenalan Anak
 4. No Kad Pengenalan Ibu/Bapa
 5. Salinan International Passport bagi mereka yang bukannya Warganegara Malaysia
 6. Mobile No
 7. Email Address (Gmail)
 8. Jumlah Bank In
 9. Tarikh Transaksi
 10. Masa Transaksi
 11. Introducer : # PG00056392 | Yuhailmy Jamil

Mohon menunggu pihak kami email maklumat ini dalam masa 48 hari bekerja. Sila hubungi saya sekiranya masih belum menerima apa-apa balasan dari pihak Public Gold untuk saya follow up secepatnya.

Matlamat saya hanya ingin membantu anda membuat Pelaburan Emas yang betul, tepat dan selamat demi wang yang dilaburkan agar anda mendapat pulangan yang terbaik di masa mendatang. Percayalah bahawa Matawang Sunnah ciptaan Yang Maha Esa ini sangat bernilai sepanjang zaman, bertindak sebagai Insuran Kekayaan juga penyimpan nilai terbaik !

Semoga Anda kaya dan berjaya di dunia dan akhirat. Allahumma Ameen

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s